Back to top

Πιστεύω ακράδαντα ότι η καλύτερη επένδυση είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Η επιλογή των σπουδών μου στον τομέα της κλασικής φιλολογίας στην περίπτωση μου δεν είναι καθόλου τυχαία. Από μικρό παιδί λάτρευα ό,τι είχε σχέση με την αρχαίους προγόνους μας. Ήδη από το δημοτικό, στη συνέχεια στο γυμνάσιο και μέχρι την αποφοίτησή μου από το λύκειο τα μαθήματα της Ιστορίας, των αρχαίων και των λατινικών ήταν αυτά που μου κέντριζαν το ενδιαφέρον. Εντυπωσιαζόμουν από τις πληροφορίες που αφορούσαν την αρχαιότητα, από τα ευρήματα που ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην πορεία των χρόνων και θέλησα να μυηθώ και γω στο ταξίδι αυτό στο χρόνο. Από την ηλικία των οκτώ ετών και μέχρι τα δεκαπέντε μου χρόνια ταξίδεψα με τους γονείς μου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, επισκεπτόμενη όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους κάτι για το οποίο η χώρα μας φημίζεται σε όλο τον κόσμο. Παρατηρούσα τα εκθέματα, διάβαζα τις επιγραφές μελετούσα έργα αρχαίων φιλοσόφων και ήμουν αποφασισμένη ότι μια μέρα θα μπορούσα να καταλάβω τι ακριβώς σήμαιναν όλα αυτά που διάβαζα σε μία δύσκολη αλλά ταυτόχρονα μαγική για μένα τότε γλώσσα.

Η περιοδεία μου αυτή ουσιαστικά μου έδωσε το ερέθισμα να σπουδάσω κλασική φιλολογία, μία επιστήμη που όπως προδίδει και η ετυμολογία του ονόματός της αγαπά το λόγο, δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να εντρυφήσουν σε αρχαία κείμενα, να έρθουν σε επαφή με τον αρχαίο κόσμο και να συνομιλήσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους με το παρελθόν. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του πολιτισμού, είναι η χώρα στην οποία άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια των προσωπικοτήτων τους κορυφαίοι διανοητές, οι οποίοι δίδαξαν, ερεύνησαν, μελέτησαν και συντέλεσαν ώστε να πραγματοποιηθεί τεράστια εξέλιξη στις τέχνες, τις επιστήμες και τα γράμματα.
Μαθήτρια και εγώ του Φροντιστηρίου Βακάλη ήδη από την πρώτη λυκείου είχα την τύχη να έχω συμπαραστάτες στην προσπάθειά μου αυτή σπουδαίους καθηγητές στους οποίους χρωστώ μεγάλη ευγνωμοσύνη για το κουράγιο και τη βοήθειά τους αλλά περισσότερο από όλους χρωστάω την επιτυχία μου στον κύριο Γιάννη Κουλάκη καθηγητή του Φροντιστηρίου ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή και ήταν εκείνος που από την πρώτη στιγμή που με γνώρισε κατάλαβε την αγάπη που τρέφω για το αντικείμενο της κλασικής γραμματείας και που πάντα με ενθάρρυνε και με συμβούλευε. Στη συνέχεια, στα φοιτητικά μου χρόνια έτυχε να έχω καθηγητές σπουδαίους φιλολόγους που και εκείνοι με τη σειρά τους έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για την επιστημονική μου κατάρτιση.

Έχω πολλά σχέδια μέσα στο μυαλό μου, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η καλύτερη επένδυση είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς. Μ' αυτό τον τρόπο θα είσαι σίγουρα πετυχημένος στη δουλειά σου όσα χρόνια και να περάσουν κάτι το οποίο αντιλαμβάνομαι από την μέχρι τώρα προσωπική μου εμπειρία. Χαίρομαι όταν βλέπω τα παιδιά του φροντιστηρίου να έρχονται με πολύ ευχάριστη διάθεση στο μάθημα, να κάνουν σχέδια για το μέλλον τους το οποίο είναι συνυφασμένο με τα Φροντιστήρια Βακάλη. Νιώθω υπέροχα και κάθε φορά που μπαίνω στην τάξη και ανυπομονώ να τους μεταδώσω τις γνώσεις μου και αυτή τη φλόγα της μάθησης που έχω μέσα μου, να τους συμβουλεύσω, να είμαι κοντά τους σε ό,τι και αν χρειαστούν.