Back to top

Τι είναι;

To e-Vakalis αποτελεί ένα διαδικτυακό Φροντιστήριο, που παρέχει υψηλής ποιότητας εξ αποστάσεως διδασκαλία στους μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα, λόγω απόστασης, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των Φροντιστηρίων Βακάλη με φυσική παρουσία στις τάξεις.

Έτσι, κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να φοιτήσει σε ένα από τα πιο έμπειρα Φροντιστήρια της χώρας, όπου κι αν μένει, δίνοντας στο διάβασμα του προστιθέμενη αξία!

Σε ποιους απευθύνεται;

 • Σε μαθητές και μαθήτριες που μένουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού και θέλουν να δώσουν στα όνειρα τους μια δεύτερη ευκαιρία.
 • Μαθητές που θέλουν να εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο, χωρίς μετακινήσεις στη διάρκεια της ημέρας, αξιοποιώντας τον εποικοδομητικά.
 • Μαθητές που έχουν κάποια προσωρινή ή μόνιμη κινητική δυσκολία και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα σε φυσική τάξη.
 • Έλληνες ομογενείς μαθητές του εξωτερικού, που θέλουν να εισαχθούν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια χωρίς να είναι απαραίτητο να μετακινηθούν από τη χώρα που βρίσκονται.

Μέσα από τις νέες τεχνολογίες, το έμπειρο προσωπικό μας παρέχει εξ αποστάσεως εκπαίδευση υψηλής ποιότητας σε κάθε απόφοιτο που συμμετέχει στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Πώς διεξάγεται;

Τα μαθήματα διεξάγονται μέσω της έγκριτης πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex Meetings της Cisco και παράλληλα υποστηρίζεται από το portal των Φροντιστηρίων Βακάλη «myVakalis».

Στο διαδικτυακό μάθημα του e-Vakalis, καθηγητής και μαθητές αλληλεπιδρούν ενεργά καθώς οι μαθητές συμμετέχουν όπως και στη φυσική αίθουσα. Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να θέσει τις απορίες του στον καθηγητή, να απαντήσει σε ερωτήσεις του καθηγητή ή των συμμαθητών του, ακόμα και να γράψει στον πίνακα.

Στο τέλος του μαθήματος ο καθηγητής αναθέτει εργασίες για το σπίτι και οι σημειώσεις του μαθήματος από τον ηλεκτρονικό πίνακα αποθηκεύονται και είναι διαθέσιμες στον μαθητή ανά πάσα στιγμή για μελέτη και επανάληψη. Πριν το επόμενο μάθημα, ο μαθητής στέλνει τις εργασίες του στον καθηγητή, προκειμένου αυτές να διορθωθούν και να συζητηθούν οι παρατηρήσεις στο επόμενο μάθημα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Όλα τα παραπάνω είναι δυνατά με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων όπως:

 • η κοινή χρήση καθηγητή/μαθητών των αρχείων διδασκαλίας (sharing),
 • η κοινή χρήση καθηγητή/μαθητών του ψηφιακού πίνακα (digital whiteboard),
 • η δυνατότητα διάδρασης (annotation) πάνω στο διαμοιραζόμενο αρχείο αλλά και στον ψηφιακό πίνακα με τη χρήση γραφίδας,
 • η δυνατότητα ανταλλαγής ερωτήσεων-απαντήσεων για το μάθημα, μέσω γραπτών μηνυμάτων (chatting),
 • η δυνατότητα ανταλλαγής αρχείων (.doc, .pdf, .ppt, .jpg κλπ) κατά τη διάρκεια του μαθήματος μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Webex Meetings αλλά και μετά τη λήξη του μαθήματος μέσω του portal των φροντιστηρίων «myVakalis»,
 • η δυνατότητα «ύψωσης χεριού» (raise hand) ώστε να δοθεί στο μαθητή ο λόγος,
 • η δυνατότητα διεξαγωγής online τεστ (polling) πολλαπλών επιλογών (για παράδειγμα Σ-Λ), ορισμένης διάρκειας η οποία καθορίζεται από τον καθηγητή και με δυνατότητα επιτόπιας ή και μεταχρονολογημένης διόρθωσης,
 • οι ομάδες εργασίας (breakout sessions) όπου ο καθηγητής έχει τη δυνατότητα να χωρίσει το τμήμα σε ομάδες εργασίας ή και να απομονώσει κάποιο μαθητή ώστε να του παρέχει εξατομικευμένη καθοδήγηση,
 • η δυνατότητα βιντεο-καταγραφής (video-recording) του μαθήματος για την παρακολούθηση του σε περίπτωση απουσίας του μαθητή.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΣ

Τέλος, το μάθημα ενισχύεται από τα βοηθήματα των Φροντιστηρίων Βακάλη τα οποία αποστέλλονται ταχυδρομικά στο μαθητή σε έντυπη μορφή. Υποστηρικτικό υλικό διατίθεται και σε ηλεκτρονική μορφή στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί κάθε μαθητής στο myVakalis.
Oι μαθητές του e-Vakalis συμμετέχουν στα τρίωρα επαναληπτικά διαγωνίσματα, αλλά και στα διαγωνίσματα προσομοίωσης εξετάσεων των Φροντιστηρίων Βακάλη. Συγκεκριμένα:

 1. Οι μαθητές συνδέονται στην ψηφιακή τάξη την καθορισμένη ημέρα και ώρα διεξαγωγής του διαγωνίσματος.
 2. Τα θέματα του διαγωνίσματος αποστέλλονται στον μαθητή ηλεκτρονικά.
 3. Σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης, υπάρχει εξ αποστάσεως επιτήρηση καθώς ο μαθητής θα πρέπει να έχει ενεργοποιημένη την κάμερα του Η/Υ του.
 4. Οι απαντήσεις αποστέλλονται μέσω του MyVakallis στον υπεύθυνο καθηγητή με τη λήξη της εξέτασης.

Επικοινωνία

Φροντίζουμε από την πρώτη στιγμή ο γονέας/απόφοιτος να έρθει σε επαφή με τους ακαδημαϊκούς υπεύθυνους και τους εκπαιδευτικούς:

 • Ορίζουμε εβδομαδιαίο πρόγραμμα με συγκεκριμένες ημέρες και ώρες κατά τις οποίες οι γονείς μπορούν να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς μας.
 • Αφιερώνουμε δύο σαββατοκύριακα για την ψηφιακή επικοινωνία γονέων κι εκπαιδευτικών.
 • Ενημερώνουμε την ηλεκτρονική πλατφόρμα myVakalis στην οποία οι γονείς μπορούν να έχουν διαρκή πρόσβαση στην ατομική καρτέλα του μαθητή. Έτσι παρακολουθούν την ακαδημαϊκή πορεία του, τις βαθμολογίες, τις απουσίες, τα οικονομικά στοιχεία κ.ά.

Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 τα μαθήματα ξεκινούν στις 27/09/2023.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 221 041 ή στείλτε μας email στο e-learning@vakalis.edu.gr ή κλείστε online ραντεβού.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ